Dita Jarošová

Kytarový recitál Josefa G...

14. 05. 2017 20:18:07
Sérii koncertů Josefa Gušlbauera ve stylové vinotéce u Káji Špulíka v Praze zahájil herec, dabér, jehož hlas známe v neposlední řadě z audioknih, které namlouvá, pan Dušan Sitek. Prostorem zaznělo nejen autentické blues.

Na strašnické adrese vystoupil dne 12. května hudebník, skladatel a písničkář, který má takové charisma, jakoby právě vystoupil z některého obrazu od samotného Francesca Goji. Přes skutečnost, že v oblasti byla den předtím hlášena vražda, podnik byl zaplněn do posledního místa.

Příjemný poslech autorských songů...
Příjemný poslech autorských songů...

Oba zmiňovaní umělci se podílejí autorsky i účinkováním na divadelním projektu v rámci festivalu "Devět bran", který podpořil Lustigovu "Modlitbu pro Kateřinu Horowitzovou" . Speciálně upravený vagón mají diváci nyní možnost vidět přímo v prostoru Terezína, kde ožije opět 14. a 15. 7. 2017. Vlak s tímto jímavým představením přitom procestoval již kus Evropy...

Emotivní vystoupení v příjemném prostředí...
Emotivní vystoupení v příjemném prostředí...

Po vydařené první části večera věnované Stověžatému blues, kdy posluchači mohli mimo jiné ocenit i Josefovu píseň Telefon, kterou hrají na Country rádiu a jež vydá pomalu za politickou satiru... Na romanticky zasněné songy čekaly hlavně četné fanynky.

Rustikální vinotéku s milou obsluhou a výběrem vynikajících vín, kam se lidé rádi vracejí, pobavil svou výřečností, hrou na "živý jukebox", což spočívalo ve hraní písní na jakékoliv přání, přičemž se byl schopen popasovat prakticky s každým, i sebebizarnějším nápadem.

Večer také pány i dámy kupodivu čekala netradiční soutěž. A to zkoušení ze znalostí filmů nejrůznějších žánrů a hlavně filmové hudby přítomného obecenstva. Šťastná vítězka poté obdržela poukaz na volné rodinné vstupenky na jihočeský hrad Landštejn, kde má hudebník přes léto stálé angažmá jakožto hradní trubadúr .

Počasí bouřkového charakteru s ohňostojem blesků na obloze vyhnalo ze zahrádky kuřáky a vzduch se pročistil, dotvořil tak atmosféru neformálního a srdečného setkání s živelnou hudbou Josefa Gušlbauera. Po vydařeném koncertu následovala autogramiáda. Aby po sobě zanechal nějakou hmatatelnou stopu, podepsal se Dušan Sitko na přání na výlohu, kam budou postupně podpisy hostů přibývat při dalších následujících koncertech.

Nezbývá než popřát další skvělá a ještě lepší vystoupení v klubu !

Autor: Dita Jarošová | karma: 14.90 | přečteno: 236 ×
Poslední články autora