Dita Jarošová

Článek předpisový...

4. 07. 2017 13:39:31
V televizi dávali zrovna díl "Sobečtí šmoulové", ale Vilma byla stále v myšlenkách jinde. Rozhodně to bylo podivné, totiž byla před pár dny okradena. Byla tedy taky sobecká a rozebírala donekonečna děj toho dne...

Dělo se toho mnoho, ráno v Itálii předali karavan delegátce. Jako vždy chyběly skleničky, ačkoliv žádnou nerozbili, a tak za kus vyplázl padesátku pokuty. Připomnělo jim to situaci, kdy před pěti lety chtěla jiná delegátka na jiném místě čtyřicet korun za ztrátu olezlé mycí houbičky.

Popřáli si ještě se sousedy, taková krásná rodinka to byla. Zato naproti bydlela hodně podivná, nerovná dvojice. Jí bylo přes dvacet, cvakala neustále telefonem, kouřila, jako by byla nervozní a jemu bylo šedesát, smál se jako patnáctiletý, ale k ní se nějak zvláště neměl.

V autobuse si sedli zrovna za Vilmu a řešili finance a předávání balíku, slečna telefonovala a sdělovala komusi, že se zakrátko uvidí na brněnském hřbitově.

Fotila poctivě celých čtrnáct dní, měla tam hlavně děti, sebe, architekturu, zajímavosti, potápěče, vojenské tryskáče, parašutisty a ukázky tetování, což ji zrovna tak nějak zajímalo. Natočila si na pobřeží pár písniček s kytarou pro radost, jednu od skupiny Rednex a tu druhou od Hegerový. Ráno ji zastihla zpráva o tom, že se nekoná akce, na kterou se těšila už od Náchoda.

Když byla před měsícem v Praze, bydlela u jedné standartní rodiny, muž vyvěsil trenýrky všem na odiv a pak byl v nemocnici, byly červené a veliké, neboť ho kdosi dvě ulice od domu sundal autem jedoucím na plný céres z postranní ulice. Bylo to s ním velice vážné. Byla to náhoda?!

Ani tam ji nikdo takhle sprostě neobral...No, koho by koneckonců zajímaly parní vlaky, fotky sborů a zajímavých lidí na cizí flashce a fotoaparátu?

Střih v hlavě a pomyslela na tu zrušenou akci, kde mělo dojít ke shromáždění velkého rozradostněného davu. Bylo jí to líto, protože ten pan Lévach, který měl lidi rád, a už nechal světu "pouze" svého ducha, by nebyl rád. Vilma tam chtěla jet fotit a toužila se shromažd ́ovat.

Šmoulové se zase v televizi shodli na tom, jak musí být jeden za všechny a všichni za jednoho a nesmí vyčnívat. Pak ale v dalším díle šmoulinka z neznámých příčin zbělala a zoufale křičela. Vilma to vypnula a na chvíli propadla skepsi. Naštěstí dostala jiný fot ́ák, který kamarád už nepotřeboval.

S chutí a radostí začala zase nanovo focením všeho možného!

Autor: Dita Jarošová | karma: 6.86 | přečteno: 240 ×
Poslední články autora