Vzestup kriminality?

21. 10. 2020 19:11:50
V dnešních době jsme masírováni v obrovském měřítku zákazy, příkazy, které nám nejsou předestírány jakožto doporučení, ale jako rozkazy,či denní rozkazy, chcete-li.

V neděli jsme byli svědky akce, demonstrace rozhněvaných občanů, lidí, kteří odmítají roušky, jsou rovněž neskutečně frustrováni ztrátou svých svobod, příjmů, zaměstnání, koníčků, v jejich případě tedy kolektivních sportů. Většinou se jednalo o mladé energické muže.

Bohužel podivně koncipovaná a načasovaná opatření vedla k tomu, že se v onen moment také vzedmula vlna nevole u radikálních neonacistů, kteří mnozí zavětřili svou historickou šanci. Nechali se přitom inspirovat u svých kolegů z Bratislavy, které den předtím vedl v Bratislavě na obdobné akci obávaný a nechvalně proslulý vůdce slovenských fašistů Kotleba, nyní odsouzený zatím nepravomocně, na čtyři roky.

Na sociálních sítích jsou přitom uveřejněny další nejbližší možné akce, na které se chystá větší množství těchto mladých pravicových radikálů.

Ze zveřejněných videí a snímků je vidět, jak policie nekompromisně zakročila, účastníci byli prohledáváni již při vstupu do prostoru Staroměstského náměstí a jak byly některé ulice po incidentu zataraseny, aby zde údajně nenapáchal rozlícený dav větších škod. Problémem však je, že naše slovutná policie řízená nyní nakaženým ministrem vnitra chránila jen pouze určitý majetek před očekávanou pohromou. Výklady akci přežily. Proč policie chrání pouze některé ulice s vytipovanými obchody? Jde o klientelismus? Rozkaz ministra chránit značkovější výklady?

Pokud vláda bude takto chaoticky vydávat denní rozkazy a rozdělovat prostředky nespravedlivě osobám, které mají střet zájmů, může nakonec dojít vlivem zoufalství některých sociálních skupin k nepokojům a bohužel i k lynčům. Bude v takovém případě nasazena armáda?

Pakliže budou takto brutálně potírány protesty, které jsou v souladu s ústavou je nakonec možné, že budeme časem stát na pokraji občanské války.

Ekonomika, která stagnuje mimo jiné i z důvodu masívního střetu zájmů čelního představitele hnutí Ano, který v minulosti zaklekával a šikanoval malé živnostníky a po mafiánsku jednal se svými konkurenty, což se děje doposud, nemá nyní příliš šanci se zahojit natož rozproudit. Figura bez lustračního osvědčení, bez jakýchkoliv morálních kreditů zde napáchala již takové škody, že nespokojenost obyvatel má spíše vzrůstající tendenci. Snad i proto se nyní rozhodl zaštítit plukovníkem, který má se svou hodností přinést štábu dodatek jelima, tedy autority. Absolutně nechápe hru fair play, ostatně jak by mohl, pochází totiž z kriminalizované slovenské rodiny... Proto se všemožně obklopuje bezpáteřními jedinci, viz. celá jeho strana a nasazované tipy figur do všech klíčových pozic.

Čas ani pandemie tuto pravdu zkrátka nikterak nezakryly, spíše se tím více potvrzuje jeho neschopnost . Kolaboranti, původně jeho obdivovatelé se k němu již nyní pomalu také obracejí zády...

Pomyslný král je nahý.

Autor: Dita Jarošová | středa 21.10.2020 19:11 | karma článku: 18.10 | přečteno: 684x

Další články blogera

Dita Jarošová

Uchazečky konkurzu na ředitelku /povídka/

Všechny tři postupně hledaly kongresovou místnost, až skoro bez toho "s", dveře měla čísla, která však v pozvánce nestála. A tak trochu zoufale korzují po chodbách bez informačních cedulí odchytávají všemožné i domnělé úředníky .

28.3.2024 v 9:45 | Karma článku: 6.57 | Přečteno: 195 | Diskuse

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

Všichni máme v paměti telefonní aplikaci Bez Andreje. Funguje dosud? Kupujete anebo využili jste ji někdy v minulosti? Už její pouhý výskyt nám v podstatě oznamuje, že bude přetěžké vyhnout se výrobkům právě z této stáje...

27.3.2024 v 9:50 | Karma článku: 11.28 | Přečteno: 309 | Diskuse

Dita Jarošová

Archa panenek...

Při rutinní selekci odpadků u kontajnerů mne jasksepatří zasáhly drsné záběry: vzhledem k povinnému sledování dětského pořadu Operace Jau mne šokoval pohled na otevřený kufr plný nahých tělíček panenek útlých těl, tak tenkých

2.3.2024 v 13:40 | Karma článku: 14.10 | Přečteno: 289 | Diskuse

Dita Jarošová

Cucáci

Vždycky jsem si říkala, jak se může poznat, když někdo se nachází ve věkovém období zvaném cucák. Kolem Valentýna mne však potkala zajímavá situace, od letoška jsem o hodně chytřejší, co se týče tohoto pozoruhodného označení...

20.2.2024 v 22:04 | Karma článku: 11.83 | Přečteno: 409 | Diskuse

Další články z rubriky Kultura

Dita Jarošová

Uchazečky konkurzu na ředitelku /povídka/

Všechny tři postupně hledaly kongresovou místnost, až skoro bez toho "s", dveře měla čísla, která však v pozvánce nestála. A tak trochu zoufale korzují po chodbách bez informačních cedulí odchytávají všemožné i domnělé úředníky .

28.3.2024 v 9:45 | Karma článku: 6.49 | Přečteno: 195 | Diskuse

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

Všichni máme v paměti telefonní aplikaci Bez Andreje. Funguje dosud? Kupujete anebo využili jste ji někdy v minulosti? Už její pouhý výskyt nám v podstatě oznamuje, že bude přetěžké vyhnout se výrobkům právě z této stáje...

27.3.2024 v 9:50 | Karma článku: 11.27 | Přečteno: 309 | Diskuse

Richard Mandelík

Jeden podařený slavnostní koncert k roku české hudby

Koncert až na dvě zajímavé výjimky vokální a celý věnovaný památce české skladatelky Slávy Vorlové (1894—1973)), tudíž dnes užito jen její hudby a občas i textů.

25.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 45 | Diskuse

Ladislav Kolačkovský

Rytíři Sacher-Masochové v Praze, c. a k. úředníci a milostné vášně

Na Olšanských hřbitovech je hrobka rytířů Krticzků von Jaden. A tam odpočívá i vlastní sestra slavného Sachera-Masocha, díky němuž vzniklo slovo masochismus. Barbara von Sacher. O rodu rytířů Sacher-Masoch a Krticzků.

24.3.2024 v 19:47 | Karma článku: 17.84 | Přečteno: 345 | Diskuse

Pavel Král

Spravedlnost

Po přečtení tohoto příběhu bych mohl jen poznamenat, že spravedlnost je v Božích rukou. A tím by bylo celé téma vyčerpáno. Ale já bych rád spolu s vámi uvažoval o potřebě spravedlnosti v širších souvislostech. A k tomu bych rád...

24.3.2024 v 13:00 | Karma článku: 4.43 | Přečteno: 117 | Diskuse
Počet článků 560 Celková karma 10.56 Průměrná čtenost 386

Bloggerka, spisovatelka, autorka knihy Opravdickej mafián 2019, eseje: Jsem jedním z tónů všech písní Tvých. Jsem žena  tvůrčí a optimistická, jinak ještě pedagog, hudebník a rodič se smyslem pro humor... "Hudba je nejkrásnější jazyk" Jan Werich

"Jsem, kdo jsem... "https://uloz.to/file/snlsnxnUdh7g/dj-eseje-pdf

 

Chtěla bych zde podpořit všeobecné vnímání života kol kolem a inspirovat svými nápady... Jak se zdá, tepe to tu celkem slušně!

http://www.ditka-pete.webnode.cz

https://uloz.to/file/snlsnxnUdh7g/dj-eseje-pdf

 

Seznam rubrik

Oblíbené články

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...