Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu
Zobrazit příspěvky: Doporučované
Čekáme na více doporučených příspěvků
Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

D33i53t88a 10J82a88r75o52š59o11v74á 4117683314588

;-D Děkuji za pěkné alkoholové i další recepty, vypadá to slibně! R^

0/0
doporučit
18.5.2017 18:02

M13i62l81a22n 37S78t83e14h76l36í30k 7900399373691

Alkohol z květů nemá smysl. Na to jsou vhodné jiné plody. Daleko lepší je bezinková limonáda z květů bezu:

https://recepty.vareni.cz/perliva-bezova-limonada-s-matou-a-limetkou/

+1/0
doporučit
18.5.2017 17:17
Foto

K80a77r40e12l 68M88á89d92l17e 6444121504423

Alkohol z květů se dělá prakticky stejně jako z pampelišek - ze spařených a minimálně 24 hodin louhovaných květů. Zahlédl jsem i "zdravější" recept, ve kterém se květy louhovaly v převařené, ale už vychladlé vodě. Alkohol z plodů je ještě jednodušší, poměry a postup jsou jako u rybízu nebo višní.

Jinak podle mne už v době předinternetové mezi lidmi kolovala spousta receptů, jen jsme si je opisovali, případně "xeroxovali" ("xeroxování" jsem dal do uvozovek, protože ve své době se tak říkalo kopírování - bez ohledu na značku mašiny).

Jediný funkční recept, který jsem zařadil do repertoáru podle internetu, jsou kapary z nezralých, ale už velkých (zelených nebo nafialovělých) kuliček.

+1/0
doporučit
18.5.2017 17:00



Jak šel čas s blogy iDNES.cz?

Žebříčky



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.