- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Děkuji za pěkné alkoholové i další recepty, vypadá to slibně!
Alkohol z květů nemá smysl. Na to jsou vhodné jiné plody. Daleko lepší je bezinková limonáda z květů bezu:
https://recepty.vareni.cz/perliva-bezova-limonada-s-matou-a-limetkou/
Alkohol z květů se dělá prakticky stejně jako z pampelišek - ze spařených a minimálně 24 hodin louhovaných květů. Zahlédl jsem i "zdravější" recept, ve kterém se květy louhovaly v převařené, ale už vychladlé vodě. Alkohol z plodů je ještě jednodušší, poměry a postup jsou jako u rybízu nebo višní.
Jinak podle mne už v době předinternetové mezi lidmi kolovala spousta receptů, jen jsme si je opisovali, případně "xeroxovali" ("xeroxování" jsem dal do uvozovek, protože ve své době se tak říkalo kopírování - bez ohledu na značku mašiny).
Jediný funkční recept, který jsem zařadil do repertoáru podle internetu, jsou kapary z nezralých, ale už velkých (zelených nebo nafialovělých) kuliček.