Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Problém je ten, že ten kdo urputně brojí proti "kolaboraci" má na mysli kolaboraci s jednou stranou ..ovšem zpravidla automaticky předpokládá kolaboraci (spolupráci) s druhou stranou.

Ačkoli se snažíte vyjadřovat obecně, člověk citlivý na manipulaci vycítí odkud vítr vane.. Tím špatným je evidentně vláda (která, jak píšete, "má své zastoupení zřejmě již v jiném státě" ..čtenář se má dovtípit, že jde o Rusko a Čínu).

OK, také nejsem pro kolaboraci.. resp. "spolupráci s nepřítelem proti vlastní zemi".

Ale mám Rusko či Čínu považovat za nepřítele? Ano, mají tam poněkud jiné režimy ..ale to je jejich věc. Pakliže nám je nevnucují nebo pakliže se nám nesnaží škodit či nás zbavit státní suverenity nevidím důvod je definovat jako nepřátele.

Budu vůči nim určitě ostražitý, ale stejně tak budu ostražitý k předávání kompetenci a rezignaci na státní suverenitu směrem k EU (Německu).

Spolupracovat se dá na různé strany (s někým intenzivněji, s někým méně, podle kulturní a hodnotové blízkosti) a je to v zájmu každé země. Zato budování jednostranné závislosti a umělé zhoršování vztahů s ostatními zeměmi (vytváření nepřátel) v zájmu vlastní země rozhodně není.

Vážená dámo, ačkoliv si to jistě neuvědomujete, vy vlastně kolaborujete se zlem (netolerancí, nenávistí, konfrontací), které zájmům svobodné země škodí více a reálně, na rozdíl od potencionálních hrozeb údajných nepřátel.

4 0
možnosti

Máte smůlu, že jste se nenarodila někdy kolem roku 1925. Po roce 1948 byste mohla rozvinout svůj talent naplno. Ale jak to společenské dění pozoruji, nic není ztraceno. Možná se dočkáte.

3 0
možnosti

Tak něco podobného, jen ideologicky zaměřeného opačným směrem, jsem po dva roky slýchával každé pondělí mezi 08:00 - 12:00 od armádního politruka v rámci PŠM(politické školení mužstva).A už tehdy jsem si říkal - ten ale mele nesmysly...

5 0
možnosti
Foto

Kristepane... Prověřovat lidi a bránit se tím kolaboraci? Včera jsem měla rozpravu s jedním mužem, který má jiné názory než já, ale povykládali jsme si dobře a nakonec se v pár věcech i shodli. Lidé pocházejí z různých rodin, které mají různé zkušenosti, sami si prošli různým životem, netřeba za tím hledat to, k čemu Vy nabádáte!

3 0
možnosti
Foto

Jistě, každý má své názory, diskuzi je třeba podporovat, pokud se mluví a podporuje pravda, pak je jistě přínosná. Mluvím však o situacích, kdy se vyslovují lži o tzv. krásných letech totality, o tom, jak to bylo radostnější a podobně. Názory respektujme a lži v žádném případě neposlouchejme.R^

0 0
možnosti

P62a10v40e77l 82P18o89n41e65c

11. 5. 2020 11:27

Ta výzva je natolik obecná, že popravdě nevím, jestli se vaše obavy týkají nedemokratických postupů Evropské komise (v komisi se nehlasuje), občanů demonstrujících svoji nespokojenost s výsledkem demokratických voleb, daňových úlev zahraničním investorům, nebo snad něco jiného?

1 0
možnosti
Foto

Tak všichni myslím víme, které osobnosti se pojí s nechvalně proslulou Stb a které se nám zde snaží oživit zvrácenou demagogii totalitní zlovůle, nastolují nám blbou náladu a vrací nás k celospolečenskému úpadku... Ve státě, kde jsou z mnoha procent média v rukou jednotlivce a snadno tak dochází k jednostranné propagandě oligarchy se již příliš nejedná o objektivní demokracii, ale o nástup diktatury.

0 0
možnosti

"Donekonečna prověřujme lidi a seskupení kolem nás......" Přiznám se, že Vám vůbec nerozumím. Kdy máme normálně žít a mít radost ze života?

4 0
možnosti
Foto

Je na každém jednom z nás, zda podporujeme pravdu a skutečnost, čím se obklopíme a čemu nasloucháme. Třeba nám oprostit se od normalizačních výkřiků a totalitního smýšlení, je nutno ho ignorovat anebo vyvracet.

0 0
možnosti
  • Počet článků 561
  • Celková karma 11,54
  • Průměrná čtenost 386x
Bloggerka, spisovatelka, autorka knihy Opravdickej mafián 2019, eseje: Jsem jedním z tónů všech písní Tvých. Jsem žena  tvůrčí a optimistická, jinak ještě pedagog, hudebník a rodič se smyslem pro humor... "Hudba je nejkrásnější jazyk" Jan Werich

"Jsem, kdo jsem... "https://uloz.to/file/snlsnxnUdh7g/dj-eseje-pdf

 

Chtěla bych zde podpořit všeobecné vnímání života kol kolem a inspirovat svými nápady... Jak se zdá, tepe to tu celkem slušně!

http://www.ditka-pete.webnode.cz

https://uloz.to/file/snlsnxnUdh7g/dj-eseje-pdf

 

Seznam rubrik

Oblíbené články