Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Prostě máte problémy s vlastním sebevědomím, tak se cítíte ohrožená i prachobyčejnou rouškou. Nejsem si jistá, zda Vám psaní zlolajných blogů pomůže. Možná máte v okamžiku, kdy je zveřejňujete, pocit určitého vítězství, avšak z dlouhodobého hlediska spíše přispějí k další progresi Vašich neduhů.

1 3
možnosti
Foto

Rouška je zdravotnická pomůcka - nic víc. Příkaz odezněl, pro Vás se stala "dokladem poddajnosti" a nálepkujete - ale brutálně. Vy na ulici poznáte onkologického pacienta? Nebo toho, kdo se o něj doma stará...? Poznáte, kdo pracuje s nemocnými, se seniory, a udělá všechno, aby zabránil přenosu a karanténě třeba stovek lidí? Co o nich víte...?

3 3
možnosti
Foto

Rouška je novodobá modla. Nic víc.

2 2
možnosti
Foto

I66v96o 60C77i60l70i25c40h

26. 5. 2020 10:09

Karma R^ Nedávno jsem na blogu napsal podobnou úvahu, kde povinnost nošení roušek s nadsázkou přirovnávám k pionýrskému šátku a milovníci roušek pro to v diskuzi příliš pochopení neměli. Přeji Vám více štěstí.:-)

5 0
možnosti
Foto

Solidní rozbor o koronaviru najdete zde:

https://swprs.org/fakta-o-covid-19/

3 0
možnosti

Většina z těch, kteří se tak úpěnlivě drží roušky, podvědomě doufá, že je chrání, i když se od počátku tvrdí, že nošením roušky chráníme své okolí, nikoliv sami sebe. Trochu to vyznívá i z článku, kde autorka chápe seniory, že ještě roušku neodložili.:-)

2 0
možnosti
Foto

Kdo nenosí roušku, není Čech!

Rouška by měla chránit i jejího nositele, aby nevdechl kapénky vydýchnuté infikovanou osobou. To by ovšem musela dokonala těsnit a být zhotovena z látky, která jen tak něco nepropustí. Ovšem po několikahodinovém nošení v prostředí s nákazou se na ní opravdu něco může zachytil, takže až ji budete sundávat, dostane se vám na prsty ...

Takže - placebo. Ale i to pomůže, neb nositel žije v domnění, že chrání sebe i ostatní, což přispěje k jeho duševní pohodě. A duševní pohoda je základ zdraví.

Nakonec někteří jedinci nosí i aluminiové čepičky, aby čelili zhoubným vlnám, vysílanými emzáky.

Ovšem existují roušky skutečně účinné, s portrétem s. Filipa. Tomu se každý rozumný virus vyhne. ;-D

2 0
možnosti
Foto

Někde na netu jsem četl nebo zaslechl výbornou glosu popisující absurditu dnešní doby (obecně, nikoli pouze doby Covidové) – aby totiž člověk mohl současnost aspoň trochu zhodnotit, potřebuje od ní jistý odstup, který se ne každému vytváří snadno. Ten člověk říkal zhruba toto: pokud chcete vidět absurditu různých událostí a nařízení atd. dnešní doby, vždycky se na to podívejte tak, že si řeknete: věřil bych tomu a tomu ještě před pěti, deseti, patnácti lety? Kdyby mi tehdy někdo řekl, že se bude dít to a to, neťukal bych si nejspíš na čelo?

Je to tak a je třeba zachovávat si odstup a nedostat se do situace, kdy člověk pro samé stromy nevidí les...

4 0
možnosti
Foto

Děkuji pane Jeřábek! Určitě bychom se jen smáli, i jen před rokem, takové představě. Absurdní nařízení vycházejí bohužel z naší obskurní vlády, která se ani za mák nesnaží přiblížit lidem...R^

3 0
možnosti
Foto

Proti virům a dalším mikrobům, které jsou také jejím potřebným produktem, nám dala imunitu. Je to největší a nejgeniálnější dar nad všechny roušky, dezinfekce a další těžkopádné produkty, o kterých se jen můžeme dohadovat, nakolik a zda vůbec jsou účinné. Daru je třeba si vážit, pečovat o něj vhodným životním stylem, stravou, klidným spánkem, přiměřeným pohybem, nejvíce však mentálním stavem. Rouška jakoliv líbivá, je imunitě klackem pod nohy. Vdechujeme zpět většinu toho, co plíce usoudily vyloučit jako nezdravé. Čím rychleji se pohybujeme, tím je zpětná zátěž škodlivinami větší, neprodyšnost hadříku vše umocní. . Roušky jsou určeny k ochraně lidí pracujících s infekčním materiálem. Nepředpokládá se u nich fyzický výkon, tedy ani chůze. Roušku odkládají po krátkém čase užití také proto, aby se nereinfikovali.Místo přiměřených aktivit na čerstvém jarním vzduchu se potíme pod hadříky. Potřebujeme se vrátit k přirozeným hladinám vitaminu D pobytem na slunci. Máme však být raději doma. Imunita úpí a až se s létem prosadí další běžně očekávané a miliony let s námi tady žijící viry, třeba rotaviry, mixoviry, rhinoviry, parvoviry až po chlamydie, oslabená imunita nezabere.

5 0
možnosti
Foto

V27í81t 83R85a54i45s43e10r

26. 5. 2020 8:18

... ale s podstatou toho, co jste napsal tady, se dá souhlasit.

1 0
možnosti

Ach jo. Prostě se objevilo nové nebezpečí, s jakým se naše generace nepotkala. Vláda přijala nějaké opatření, a lidé poslechli, zčásti proto že museli, zčásti proto že měli obavy co ten neznámý virus může způsobit. Už dochází k uvolňování, nic tak strašného se nestalo. Kdyby v článku nebylo to srovnání s židovskou hvězdou, asi bych to přešla bez poznámky, ale tohle mi už přijde hodně přes čáru.Kvůli blbým rouškám tolik keců. Co bychom dělali kdyby skutečně nedej bože byla válka.

2 4
možnosti

No právě - co bychom dělali, kdyby byla válka? Nejspíš bychom se zamkli ve sklepě a čekali, až se to přežene. Teď jsme na tom líp, místo sklepa nám stačí hadr přes hubu.

4 1
možnosti
Foto

V74í36t 88R32a18i82s79e74r

25. 5. 2020 22:58

"Náhubek jako doklad poddajnosti."

To je ale vaše interpretace. Spousta lidí má jinou. Ono z racionálního hlediska vzato, virus nezmizel a je stále mezi námi. Tak proč nenechat ty opatrnější z nás, ať si roušku nosí, a ty, co ji považují za fetiš, vybídnout k trošku méně černobílému náhledu na svět?

7 0
možnosti

Virus nezmizel a nezmizí. Stejně jako virus chřipky, který prokazatelně zabil v Itálii vloni a v roce 2017 víc lidí, než SARS-Cov-2. Noste si roušky, noste si třeba protichemický oblek, je to Vaše věc. Ale nechtějte to po mně. Není důvod. S jedinou výjimkou. Jsem ochoten se do toho navléci, když půjdu za tátou do nemocnice na návštěvu. Tam jsou ohrožení lidé, tam je zcela relevantní důvod se takto chovat. Nikoliv v práci, na ulici nebo v hospodě.

3 0
možnosti

Povinné nošení pionýrských šátků bylo jen pro pionýry,pro nás skauty to neplatilo, naopak my jsme ho nosit nemohli 

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS