Dita Jarošová

Slone v porculánu!!

21. 07. 2017 17:32:50
Vracím se opět ke kauze nekonání letošního Open-air festivalu, legendárního českého Woodstocku... Postoj mnoha instancí k vám se mi zdá být mírně řečeno rozpačitý. Samozřejmě nejvíc mne "dostal " okřídlený několikanásobný termín.

Sloníka v porcelánu. Předvoj a průběh punkového festivalu na stejné prostoře nikoho neurazil, nepohoršoval, nepopouzel, zdálo by se tedy, že by neměl být problém uspořádat festival rockový,... V čem ale byla zakopána sabáka, nevím. Snad samotný název "Na bojišti" by třeba mohl dráždit? Připomínám, že k festivalu se váže mimo jiné i jméno Václava Havla a nedalekého Hrádečku ve Vlčicích, kde festival proběhl historicky vůbec poprvé. Byl prvním svého druhu v demokratickém státě po roce 1989. Čili i bojiště 1989...Český Woodstock, fotr festivalů!

Rčení, že připomínáte slona v porcelánu mne po popravdě řečeno pobavil, jako jistě i mnohé další. Hned jsem to, a to mi odpust ́te, musela namalovat. Kde a v čem spočívá vaše údajná porcelánovost, která by naznačovala, že jste vlastně ve své podstatě křehký?! Přičemž ani nasákavost porcelánu obecně věru nebývá vysoká.

Porcelán vznikl v Asii, přesněji řečeno v Číně. Kao-lin byla taková hora, kde se těžila hmota či surovina pro výrobu porcelánu. Součásti keramických pracovních hmot se dělí na plastické a neplastické. K plastickým řádíme již zmíněný kaolín, jíly a hlíny, mezi neplastické patří křemen, živec, vápenec. Možná vás to mělo urazit, lhostejno zda jste plastický či nikoliv, obrazně řečeno tedy, nechat rozbít na střepy...

Porcelán poznáme dle toho, že jest proti světlu průhledný. V čem spočívá vaše průhlednost ? Vskutku nevím. Mohu se pouze domnívat, že byste se zabýval nejméně kanibalismem, snad byste pil alkohol (jak byste si potom poradil s nasákavostí) anebo kouřil, kdo-ví. Vaši mírumilovní bratři punkáči kupodivu pupkáčům nevadili. Co na to asi tak Holky z porcelánu a Plastic people of the Universe?!

Milý slone v porcelánu, nemáš to věru snadné. Kéž ti na pomoc zatroubí plechový kolega u silnice! Slon má naproti tomu výskyt opět v Asii, ale naštěstí i v Africe. Umí velice silně troubit. Možná se báli více slonů, stádnosti, představili si hned film Jumanji.

Takový slon umně vyvedený v porcelánu! Musí si i po usušení a vypálení uchovat svůj tvar! Budete tedy žáruvzdorný pro další akce. V podstatě jste byl přirovnán ke zvířecí obdobě slovutného Golema. Čím jste si přezdívku vysloužil? Prý svým přístupem! Není mi taktéž známo, jestli jste slon s podstavcem anebo bez. Tak jde o přístup z jedné strany, vaši alternativu ke slonovi neznáme...

Máte ovšemže řadu kolegů- například album Sloni v porcelánu, kde se to jen hemží úžasnými jmény a také posílám Sloní buggy...https://youtu.be/-woIGSQ1Q5A od Schelingera.

Přeji dobrou náladu!!!

Autor: Dita Jarošová | karma: 32.04 | přečteno: 601 ×
Poslední články autora