Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

;-D Děkuji za pěkné alkoholové i další recepty, vypadá to slibně! R^

0 0
možnosti
MS

Alkohol z květů nemá smysl. Na to jsou vhodné jiné plody. Daleko lepší je bezinková limonáda z květů bezu:

https://recepty.vareni.cz/perliva-bezova-limonada-s-matou-a-limetkou/

1 0
možnosti
Foto

K62a88r82e62l 55M68á38d18l34e

18. 5. 2017 17:00

Alkohol z květů se dělá prakticky stejně jako z pampelišek - ze spařených a minimálně 24 hodin louhovaných květů. Zahlédl jsem i "zdravější" recept, ve kterém se květy louhovaly v převařené, ale už vychladlé vodě. Alkohol z plodů je ještě jednodušší, poměry a postup jsou jako u rybízu nebo višní.

Jinak podle mne už v době předinternetové mezi lidmi kolovala spousta receptů, jen jsme si je opisovali, případně "xeroxovali" ("xeroxování" jsem dal do uvozovek, protože ve své době se tak říkalo kopírování - bez ohledu na značku mašiny).

Jediný funkční recept, který jsem zařadil do repertoáru podle internetu, jsou kapary z nezralých, ale už velkých (zelených nebo nafialovělých) kuliček.

1 0
možnosti