Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dezinfo- jak nepromarnit šanci

Školství má například v rukou dobrý nástroj- výuku, jak zabránit šíření dezinformací. Je třeba říci, že nyní už tím, že se snaží mít informace ze dvou zdrojů, tak jsou na dobré cestě. Jenže tím se nezabrání postupu oné kataklyzmy

ve většinové společnosti.

Snadné bývá ujišťování, že se nás nic nedotkne-  jsme ale v situaci, kdy naopak máme nyní nejvíce zapotřebí zabránit šíření vlny strachu. Panická ataka, která by se mohla vzedmout by přivedla zemi do neštěstí- až do spárů cizí mocnosti, navíc po mnoha stránkách barbarské.

Protože čím ve skutečnosti jsou tyto dezinformace? Samozřejmě nepřátelskou starou dobrou propagandou, jen nyní už se nešíří postaru letecky, anobrž po síti a to tisíckrát rychleji. A pozor- jsou při ní už použity i "životní" příběhy naprosto smyšlených postav.

V propagandě je zřejmě povoleno cokoliv- hanlivé a sprosté nápisy, podbízení se nepříteli, velká lež s kapkou pravdy, karikatury, spolčování se v ozbrojených tlupách, kultura.

V našem případě to může být např. oslava Panslavismu, Slovanství- za sosáče například dívkám stále staré struktury sugerovaly, že mají tzv, "slovanskou" postavu, různé "medaile" a ocenění převzaté od nedemokratických stran, spolků a osob, oslavování diktátorů, jejich nejrůznějších výročí, apod.

Také můžeme pozorovat určité symboly, které nechvalně proslulé diktatury provázejí. Nyní jim stačí již jen půlka hákového kříže, aby zfanatizovali či označkovali neprůbojné nebo manipulativní osoby. Anebo svatojířská stužka, právě stočená do tohoto tvaru.

Všimněme si, že nejvíce nad bídou poměrů naříkají osoby,  zvaní nově jako dezoláti, totiž ti, kteří se v největší míře právě přímo podílejí v nepřátelské propagandě. Tito drze veřejně  žebrají o finanční prostředky, ačkoliv jsou oděni v drahé značky a obleky, nevyužívají ani hromadnou dopravu, stravují a napájejí se nákladně ve špičkových restauracích. Sami přitom věří, že nynější finanční systém do roka a do dne klekne, či se přemění v jakýsi zázračný bitcoinový svět. 

Vzbuzují zájem o svou osobu brekem, že se ocitli například v nemocnici, což neváhají mediálně pojmout ke vzbuzení ještě větší míry peněžní solidarity a lítosti nad jejich ukňouranou osobou. Snad protože jsou to většinou občané se sklonem k influecenství, chcete-li k fantastičnosti, tak se jim mnohdy i podaří zmást byť nakrátko, svoje okolí.

K dezinformacím mají blízko soukromá média, která mnohdy posunují realitu, tak, aby slovní invaze vyhovovala jejich chlebodárcům, což jsou často oligarchové.

Třeba neustále vysvětlovat okolí, jak se věci mají. Že copy jsou nemoderní, zemědělské náčiní ve znaku je přežitek starých struktur, dnes už lidé podžínají trávu mnohem moderněji. Může přitom přijít na přetřes i určitá statistika- cestovního ruchu po Sametové revoluci a před ní, tabulka splachovacích klozetů na území západní a východní Evropy, fantazii se prostě meze nekladou. 

Kam byste raději jeli na dovolenou? Do vyspělé země či do Středověku? Samozřejmě, pokud někdo tíhne k dobrodružství a zvládne litry vodky...

Možná, že určitá zvědavost, či nevědomost vede mladé nerozhodné lidi k vyznávání nedemokratických prvků. Proto je namístě vše dopodrobna vysvětlit, ukázat fotky invaze 68, či aktuální vojnové snímky.

Kultura je nyní velmi nápomocna- vzniká mnoho divadel, hudby, i jiných děl, knih, které svobodně vyjadřují svůj odpor k okupantům a jejich světu, nikdo jim to nezakazuje, nemusí kvůli tomu emigrovat . Čtení bez cenzury není zanedbatelná výsada! Lidé se mohou modlit ke komu a kde chtějí a žádný flastr za to na ně nikde nečíhá.

Přes všechnu finanční nejistotu přece jen nepodléhejme tlakům dezinfo- propagandy, nevěřme a už vůbec nenechme si nabulíkovat zjevné nesmysly, které jsou v rozporu se zdravým rozumem.    

  

   

 

 

 

  

Autor: Dita Jarošová | pondělí 15.5.2023 23:42 | karma článku: 9,24 | přečteno: 304x
  • Další články autora

Dita Jarošová

Mámagraf /fejeton

Takže jsem překročila určitou věkovou lajnu abych se poprvé vydala na preventivní prohlídku prsou. První potíž byla najít parkovací místo, nakonec jsme zaparkovaly na dvoře střední školy, kde studuje můj syn. Vzala jsem sebou mámu

6.4.2024 v 20:12 | Karma: 11,25 | Přečteno: 433x | Diskuse| Kultura

Dita Jarošová

Uchazečky konkurzu na ředitelku /povídka/

Všechny tři postupně hledaly kongresovou místnost, až skoro bez toho "s", dveře měla čísla, která však v pozvánce nestála. A tak trochu zoufale korzují po chodbách bez informačních cedulí odchytávají všemožné i domnělé úředníky .

28.3.2024 v 9:45 | Karma: 9,71 | Přečteno: 331x | Diskuse| Kultura

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

Všichni máme v paměti telefonní aplikaci Bez Andreje. Funguje dosud? Kupujete anebo využili jste ji někdy v minulosti? Už její pouhý výskyt nám v podstatě oznamuje, že bude přetěžké vyhnout se výrobkům právě z této stáje...

27.3.2024 v 9:50 | Karma: 13,72 | Přečteno: 344x | Diskuse| Kultura

Dita Jarošová

Archa panenek...

Při rutinní selekci odpadků u kontajnerů mne jasksepatří zasáhly drsné záběry: vzhledem k povinnému sledování dětského pořadu Operace Jau mne šokoval pohled na otevřený kufr plný nahých tělíček panenek útlých těl, tak tenkých

2.3.2024 v 13:40 | Karma: 14,12 | Přečteno: 310x | Diskuse| Kultura

Dita Jarošová

Cucáci

Vždycky jsem si říkala, jak se může poznat, když někdo se nachází ve věkovém období zvaném cucák. Kolem Valentýna mne však potkala zajímavá situace, od letoška jsem o hodně chytřejší, co se týče tohoto pozoruhodného označení...

20.2.2024 v 22:04 | Karma: 12,16 | Přečteno: 422x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Čínská armáda se vrátila k Tchaj-wanu. Dvanáct letadel přeletělo dělící linii

27. dubna 2024  11:11

Tchaj-wan v sobotu zaznamenal obnovenou aktivitu čínské armády ve své blízkosti. Tchajwanské...

Rusové v noci ničili ukrajinskou infrastrukturu, znovu útočili i na Charkov

27. dubna 2024  8:05,  aktualizováno  10:41

Sledujeme online Rusko v noci na sobotu zaútočilo na energetickou strukturu Ukrajiny. Ve třech oblastech poškodili...

Zemřel Robert Kvaček. Spisovateli a uznávanému historikovi bylo 91 let

27. dubna 2024  10:10,  aktualizováno  10:24

Ve věku 91 let zemřel historik a spisovatel Robert Kvaček. Ten patřil k největším osobnostem...

Neapol zasáhlo zemětřesení o síle 3,9. Ohnisko se nacházelo na svahu sopky Vesuv

27. dubna 2024  9:52

Oblast kolem sopky Vesuv nedaleko jihoitalské Neapole v sobotu ráno zasáhlo zemětřesení o síle 3,9....

  • Počet článků 561
  • Celková karma 11,79
  • Průměrná čtenost 386x
Bloggerka, spisovatelka, autorka knihy Opravdickej mafián 2019, eseje: Jsem jedním z tónů všech písní Tvých. Jsem žena  tvůrčí a optimistická, jinak ještě pedagog, hudebník a rodič se smyslem pro humor... "Hudba je nejkrásnější jazyk" Jan Werich

"Jsem, kdo jsem... "https://uloz.to/file/snlsnxnUdh7g/dj-eseje-pdf

 

Chtěla bych zde podpořit všeobecné vnímání života kol kolem a inspirovat svými nápady... Jak se zdá, tepe to tu celkem slušně!

http://www.ditka-pete.webnode.cz

https://uloz.to/file/snlsnxnUdh7g/dj-eseje-pdf

 

Seznam rubrik

Oblíbené články