Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ND

Knihu jsem nečetla, ale recenzi od této paní bych brala s velkou rezervou, neboť zde svými články a komentáři často dokázala, že té paní příliš dáno nebylo :-)

6 1
možnosti
LF

L23u15k63a70s 34F68i60k38r

12. 8. 2020 6:55

To same lze napsat o autorovi knihy - rezjirovi.

2 1
možnosti
Foto

1) Nikde jsem nenapsal, že Schwarzenberg, a už vůbec ne Žantovský jeli do Izraele pátrat po nějaké fotce, naopak jsem citoval souhlasně oficiální zdůvodnění pana Sch.? 2) Co se týče peněz vynaložených na tuto návštěvu tak jsem si utahoval z utahování opasků tehdy dělané Kalouskem

3) Jakou souvislost tato kniha s mým pracovním angažováním, to fakt nevím. Psal jsem jí ve volném čase na své vlastní náklady.

4) Byla to Alice Masaryková, která mluvila o sokolím skoku

5) Drtina snad skočil sám, že ano? Rovněž manželka soudruha Tomana.

6) Byl to Drtina, který ve svých pamětech zpochybnil tézi, že Jan Masaryk mohl hovořit o tom, že se vrátil z Moskvy jako pohůnek.

7) Fakt je ten, že jsem se mýlil, když jsem se domníval, že JM odešel do Izraele hned, a ne až po nějaké době. Jinak ovšem je faktem, že byla plánovaná jeho cesta do Izraele někdy na jaře 1948 tak jako tak. To, že jsem se mýlil, dokládají docela přesvědčivě vzpomínky J. Zábrany, který potkal JM v Praze někdy v padesátých letech.

8) No nevím, jestli byste zvažovala emigraci do GB, když předtím jeho nejlepší známý tamtéž o něm v rozhlase veřejně vyhlásil, že je JM je quislinkem a když připustil, aby se GB pašovala jablonecká bižuterie. S USA by měl asi také problémy, když tehdejší ministr zahraničí odmítl přijmout na jeho návštěvě. A i ty tamní nekrology po jeho smrti nesvědčí o tom, že by ho tam měli nějak zvlášť v oblibě. 10

9) Jak se rýmují všechny interpretace skoku JM z okna se svědectvím Pavla Kavana, který s ním hovořil ještě 9. března 1948 a jemuž tehdy JM měl sdělit, že se rád podívá na svůj funus (uvedeno v knize . vzpomínek Františka J. Kolára

10) Emigrace do Izraele a příklon k judaismu jsou dvě různé záležítosti, byla to Marcia Davenportová, která ve knize udělala jistou narážku v tom smyslu, že ji JM sdělil, že má v sobě kapku židovské krve atd.

11) termín vyvrácený Masaryk použil jeden svědek, který uvedl, že viděl, jak přenášejí jeho tělo do budovy ministerstva zahraničí.

2 2
možnosti
Foto

Jen je známo, že vyhazování z oken takové podivné nedořešené dopravní nehody či otravy jsou smutnou vizitkou nepohodlných osob sovětskou totalitní mocí /Němcov, Skripal/ U nás v poslední době autonehoda Filipa Crháka... Bohužel naši bolševici to tam okoukali anebo posílají agenty.

Nevím, jak souvisí s Janem Masarykem Jablonecká bižuterie, jisté však je, že byl oblíbeným ministrem na anglickém dvoře, měl řadu diplomatických dovedností, pro které byl oblíben... Narozdíl od sukovitého Klementa Gottwalda, za jehož éry došlo ke krveprolití českých intelektuálů.Ten emigrovat nemusel, stál za ním Kreml...

Američané by JM také rádi přijali, byla tam navíc řada českých emigrantů, muzikantů, Jiří Voskovec, Jarmila Novotná například.

Faktem je, že emigrovat nestihl, protože byl zavražděn tehdejší komunistickou mocí, která má na svědomí i mnoho jiných zločinů, například vyvraždění rodiny cara Mikuláše II. Po jeho smrti následovala agrese a vykonstruované procesy, vzpomeňme Miladu Horákovou, kterou by pokud by byl Jan Masaryk pokud by byl živ bránil, stejně jako Albert Einstein, který napsal dopis, také na Rudolfa Slánského. Nedávno byly nakonec nalezeny nahrávky procesů s jeho osobou. To vše nepřímo naznačuje povahu tehdejší moci, neštítila se ničeho.

Poté následovalo pomyslné období temna, jak nakonec známe ze Zdivočelé země, pronásledování, vyvlastňování, věznění politických vězňů, totalita.

5 0
možnosti
JM

Kdy opravdu zemřel Jan Masaryk ? Inu 10.3. 1948, pravděpodobně zavražděn komunisty či jejich poskoky. Konec knihy.

7 1
možnosti
LF

L50u46k35a57s 23F96i49k54r

12. 8. 2020 6:14

Spravne, ale placal rezjir vam to jiste vysvetli. Vzdyt si na te knize urcite nahrabal. Kazdy priznivce rudych si povinne koupil jeden vytisk. s.Petrik radej tri.

3 2
možnosti
Foto

Inu, uvidíme, jestli se autor ozve.

2 0
možnosti
LF

L58u25k68a50s 93F72i29k28r

12. 8. 2020 4:09

Je to mistni rudohnedy troll rezjir. Prosluly svym placanim, uhybanim od tematu za zdroji jako rocenka CIA, jeho vlastni "prevypraveni" Dohody 4 statu, nedelni Svobodne Slovo co ten den nevyslo a podobne ... ;-D;-D;-D

4 0
možnosti
  • Počet článků 561
  • Celková karma 12,19
  • Průměrná čtenost 386x
Bloggerka, spisovatelka, autorka knihy Opravdickej mafián 2019, eseje: Jsem jedním z tónů všech písní Tvých. Jsem žena  tvůrčí a optimistická, jinak ještě pedagog, hudebník a rodič se smyslem pro humor... "Hudba je nejkrásnější jazyk" Jan Werich

"Jsem, kdo jsem... "https://uloz.to/file/snlsnxnUdh7g/dj-eseje-pdf

 

Chtěla bych zde podpořit všeobecné vnímání života kol kolem a inspirovat svými nápady... Jak se zdá, tepe to tu celkem slušně!

http://www.ditka-pete.webnode.cz

https://uloz.to/file/snlsnxnUdh7g/dj-eseje-pdf

 

Seznam rubrik

Oblíbené články